Aanbieding!
Kunstenaar:Ydema, Egnatius

Boerderij bij sloot

 480,00

Artikelnummer: p38 102.001

Een typisch boerenerf in het waterrijke Nederland. Het beeld van deze olieverf doet denken aan één van de vele schilderachtige, rustieke plekjes in het Groene Hart of Alblasserwaard. Maar in ieder geval onmiskenbaar Nederlands. Nederlandser kan het bijna niet om zo maar eens te zeggen. En dit is de verdienste van de kunstschilder Ydema. Oog voor details, voor sfeer, voor kleur en voor de natuur als zodanig.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Ydema, Egnatius

Egnatius Ydema werd op 23 juni 1876 in Oudega geboren en overleed op 19 juli 1937 in Voorburg. Ydema was autodidact maar kreeg wel veel aanwijzingen en raadgevingen van Willem Bastiaan Tholen; daarnaast werkte hij veel samen met collega Jacques Jongsma. Ydema begon zijn 'carriëre' als huisschilder. Pas op latere leeftijd is hij gaan schilderen en aquarelleren, vanaf 1896 eerst in Sneek en later ook in Den Haag, Stompwijk en tenslotte weer in eigen provincie Friesland. Zijn belangrijk...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ydema, Egnatius.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij bij sloot'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina