Aanbieding!

Portret van een boer

 225,00

Artikelnummer: CO 547.002

Pijnenburg was primair een zeer verdienstelijk portretschilder. Zowel in Marken, Volendam, Staphorst maar ook op andere plaatsen legde hij vele markante ‘koppen’ op doek vast. Dit verweerde hoofd van een boer met zijn eeuwige pijp in de mond is een treffend bewijs voor zijn kwaliteiten als portretschilder. Het roodgekleurde, verweerde gezicht met de onvermijdelijke – bijna met de mond vergroeide – pijp als het centraal punt heeft Pijnenburg het harde boerenleven genadeloos weten vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 31 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.b.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pijnenburg, Reinier

Reinier Pijnenburg (naamvarianten: Reinier Pynenburg, Reinier Marinus Pynenburg, Reinier Marinus Pijnenburg) werd op 19 februari 1884 in Vught geboren en overleed op 1 september 1968 in 's-Hertogenbosch. Hij was gehuwd met de schilderes Gertrude Frieda Pfeifer. Pijnenburg studeerde aan de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten in 's-Hertogenbosch en aan de Koninlijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was leerling bij Jan Dunselman (anderhalf jaar), Frans Kops, Fernand Sabat...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pijnenburg, Reinier.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret van een boer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina