Aanbieding!

Prinses Juliana

 112,50

Artikelnummer: CO 360.001

Dit vroege portret van de toen nog (1926) kroonprinses Juliana toont een beeld van een nog jonge vrouw van amper 17 jaar magistraal door Willem van Konijnenberg gelithografeerd. De werkstijl van Van Konijnenburg doet denken aan die van Jan Toorop.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 29.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Konijnenburg, Willem van

Willem van Konijnenburg (naamvarianten: Willem Adriaan van Konijnenburg, Willem Adrian van Konijnenburg) werd op 11 februari 1868 in Den Haag geboren en overleed op 28 februari 1943 eveneens in Den Haag. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij Johannes Christiaan d'Arnaud Gerkens, Eduard Willem Frederik Kerling en Johan Philip Koelman. Zelf was hij later weer leraar van Willem van den Berg, Jeanne Bieruma Oosting, Johan Briedé, André v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Konijnenburg, Willem van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Prinses Juliana'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina