Aanbieding!

Rijksmuseum Amsterdam

 40,00

Artikelnummer: CO 012.364

Iedereen heeft zo zijn eigen beelden bij en herinneringen aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Zo ook Herman van der Avoort. Ofschoon bepaald niet het metier voor de hedendaagse kunst dient dit werk van hem impliciet als pleidooi voor meer diversiteit in onze nationale kunstschatten-bewaarplaats. Ofschoon vele andere Nederlandse (rijks)museau al ruimschoots aandacht besteden aan hedendaagse kunstuitingen en -vormen zou ook het Rijksmuseum zelf wat meer accenten op gisteren en vandaag kunnen leggen en niet bij eergisteren blijven plakken. En of Herman dan een kandidaat-kunstenaar is? Wij vinden van wel. Waarom? Gevoelsmatig!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 92 × 66 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

, ,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rijksmuseum Amsterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina