Aanbieding!

Rivier (Wantij) met knotwilgen

 507,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p3 231.032

Nogmaals een typisch Nolteeproduct. (uit het hoofd?) In ieder geval sterk improviserend geschilderd ongetwijfeld naar aanleiding van één van zijn vele zwerftochten door de Biesbosch. Hoe weinig gedetailleerd ook, de olieverven van Noltee zijn altijd trefzeker en herkenbaar en geven op ongekend overtuigende wijze de sfeer ter plaatse weer. Zijn penseelvoering is niet alleen legendarisch maar steekt vaak – en zeker in zijn olieverfjuweeltjes – aantoonbaar Breitner naar de kroon.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 31.5 × 25.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rivier (Wantij) met knotwilgen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina