Aanbieding!

Rode aalbessenstruik

 83,00

Artikelnummer: p19 450.001

Een inmiddels helaas bijna obscure kunstenaar, deze Jan Cornelis van der Ven, maar daarom zeker niet de minste uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Deze pastel van hem getuigt van een grote zeggingskracht en vakmanschap en nodigt bijna uit om de rijpe trossen aalbessen te plukken. Deze pastel vormt samen met CO 450.002 (witte aalbessenstruik) een prachtige pendant.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Ven, Jan Cornelis van der

Jan Cornelis van der Ven werd op 3 februari 1896 in Amsterdam geboren en overleed op 17 juli 1930 in Arnhem. Hij was leerling van Antoon Derkinderen en Klaas van Leeuwen. Voor zover bekend volgde hij daarnaast geen specifieke kunstzinnige opleidingen. Van der Ven was zowel etser, schilder als tekenaar en leefde zich voornamelijk uit op landschappen, figuurvoorstellingen, stillevens en bomen. Hij was vooral actief als kunstenaar in Laren Nh., Amsterdam, Den Haag, Arnhem en Renkum. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ven, Jan Cornelis van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rode aalbessenstruik'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina