Aanbieding!
Kunstenaar:Eeden, Paul van

Rode en witte aalbessen in kruik

 125,00

Artikelnummer: p1 556.004

Een paar afgeknipte rode en witte aalbestakken, een kruik en een glazen potje en twee losse uien vormen samen een typerend stilleven. Was dit slechts een vingeroefening voor Paul van Eeden of een serieus, commercieel werk? We zullen het nooit weten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Eeden, Paul van

Paul van Eeden (naamvariant: Paul Louis van Eeden) werd op 7 mei 1907 in Kediri (Indonesië) geboren en overleed op 22 januari 1996 in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Als kunstenaar was hij vooral actief in Nederlands-Indië (onder meer in Batavia) en ook in Den Haag. Later werd hij nog de leraar van Adrian de Gijzel. Als aquarellist, illustrator, schilder en tekenaar zijn van hem vooral dorps- en stadsgezichten, figuur...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Eeden, Paul van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rode en witte aalbessen in kruik'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina