Aanbieding!
Kunstenaar:Larij, Roland

Pronkstilleven (ontwerp)

 47,50

Artikelnummer: CO 187.005

Elke kunstenaar – ook de zeer beroemde en geroemde – schetsten / tekenden eerst en vooral (ruwe) ontwerpen voordat zij zich aan een definitief werk waagden. Roland Larij dus ook. Hier een voorbeeld van een (eerste?) ruw ontwerpschets van een later stilleven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17.8 × 12.6 cm
(Ansicht)kaart

gelopen / gebruikt / beschadigd, z.w.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Ansichtkaartcode

n.v.t.

Signatuur

reverse

Stijl

Samenstelling collectie

,

Tekening

(conté)potlood

Uitgever

eigen beheer, n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Larij, Roland

Roland Larij werd op 22 december 1855 in Dordrecht geboren en stierf daar ook op 23 december 1932. Zijn naam wordt ook wel geschreven als Lary en zijn voornaam als Roeland. Larij volgde zijn vakopleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werd verder door zijn oudere collegae, Jozef van Lerius, Charles Verlat en Farazijn, gevormd. Larij was zowel schilder, tekenaar, etser als aquarellist en wekte vooral in Dordrecht en afwisselend in Heeze, Katwijk en Drenth...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Larij, Roland.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pronkstilleven (ontwerp)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina