Aanbieding!
Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Rotsen in zee

 3.785,00

Artikelnummer: p3 082.012
Onderwerp:

Soms was Filarski uitbundig, soms wild en abstract, soms de kunstenaar-vakman die aan het werk was en soms de scherpe, bijna fotografisch-preciese kustschilder. Dit werk – een door eeuwigdurende golfslag gehavende vulkanische kust – is zo minutieus geschilderd dat na een vluchtige blik erop het bijna op een foto lijkt. Maar wat nader ingezoemd op de olieverf blijkt het meer impressionistisch geschilderd dan aanvankelijk gedacht. De ultieme kunstenaar aan het werk?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 52 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rotsen in zee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina