Aanbieding!

Rotsen

 100,00

Artikelnummer: CO 136.013
Onderwerp:

Frits van der Horst gaf de naam ‘Rotsen’ aan deze intrigerende, ronde ets. Maar wellicht zou een betere geweest zijn basaltveld. De in de ets herkenbare kristallijne structuur lijkt tenslotte eerder op die van gestold lava dan op een door golfslag of verwering gevormde rotsformatie. Maar de bijna kubistische manier van weergeven zou ook kunnen wijzen op een ‘oefening’ ruimtelijk scheppen per etsnaald.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 21 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

m.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Horst, Frits Anton van der

Frits Anton van der Horst is geboren in Pijnacker op 17-05-1946 en sindsdien woonachtig en werkzaam in Dordrecht (lid van Teekengenootschap Picura te Dordrecht waar hij nog steeds zijn atelier heeft). Van der Horst is zowel graficus als schilder, (pen)tekenaar, aquarellist, etser, lithograaf en restaurateur. Vanaf 1966 opleidingen gevolgd aan de Akademie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en de Kunstnijverheidsschool (Den Haag). Schildert, etst en tekent vooral naaktfiguren, (fantasie)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Horst, Frits Anton van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rotsen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina