Aanbieding!

Soepterrine, aardapelen en witlof

 1.008,50

Artikelnummer: p17 520.002

De zeer selecte groep kunstenaressen die door het leven gaan als De Amsterdamse Joffers hebben samen (vooral door wederzijdse beïnvloeding) een zo kenmerkende manier van schilderen ontwikkeld dat hun werk (wat overdreven) uit duizenden valt te herkennen. Zo ook het werk van Johanna Stumpff meer bekend als Jo Bauer-Stumpff (dus onder haar naam als vrouw van Marius Bauer) dat alle kenmerken van de Amsterdamse Joffers met zich meedraagt. Dit werk van haar verbeeldt – zonder dat het een nadere toelichting behoeft – de dagelijkse eenvoudige ‘pot’ van het volk: gebonden soep.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Stroming

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Bauer-Stumpff, Jo

Jo Bauer (naamvarianten: Jo Bauer-Stumpff, Jo Stumpff, Johanna Stumpff; signering: J. Bauer) werd op 22 maart 1873 geboren in Amsterdam en overleed op 19 december 1964 eveneens in Amsterdam. Zij was getrouwd met Marius Bauer (1867-1932). Jo volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en een tekenopleiding M.O. aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Daarnaast zat ze 2 jaar in de schilderklasse van de Rijksacademie en was een leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bauer-Stumpff, Jo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Soepterrine, aardapelen en witlof'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina