Aanbieding!

Stadhuis te Veere

 20,00

Artikelnummer: k3 830.003

Zwerver was een markante, persoonlijkheid / kunstenaar. Zijn eigenlijke naam Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp is de vrijwel onbekende en vergeten kunstenaar. Hij was niet alleen een bijzonder mens als kunstenaar maar zeker ook als consument van het leven als zodanig. Materieel vulde hij zijn leven op een geheel eigen, unieke wijze in. Zie ook CO 830.001. Daarentegen is zijn kunst traditioneel, getuige ook deze litho (zie onder andere ook CO 830.002, Rijstuin in Rotterdam).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 12 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, l.o., pseudoniem, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Nieuwenkamp, Wijnand Otto Jan

Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp (alias Zwerver) werd op 27 juli 1870 in Amsterdam geboren en overleed op 23 april 1950 in San Domenico di Frisole (Italië). Hj volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam maar was vooral autodidact waar het zijn veelzijdige kunstenaarschap betrof. Nieuwenkamp was naast schilder, tekenaar, graficus, etser, lithograaf en ontwerper ook architect, auteur, wandschilder, kunstverzamelaar, ontdekkingsreiziger, scheepsbouwe...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nieuwenkamp, Wijnand Otto Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadhuis te Veere'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina