Aanbieding!
Kunstenaar:Metz, Lex

Voorstelling met olifanten

 70,00

Artikelnummer: k3 641.001
Onderwerpen: , ,

Over begaafdheid gesproken! Deze fraaie en tegelijkertijd speelse / schalkse tekening / aquarel van Lex Metz maakt duidelijk waar vele van zijn leerlingen (waaronder Peter van Straaten) hun inspiratie (en vakmanschap) vandaan hebben gehaald.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

aquarel, potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Metz, Lex

Lex Metz (naamvarianten: Alexander Metz, LEX) werd op 14 januari 1913 in Den Helder geboren en overleed op 26 juni 1986 in Amsterdam. Lex Metz volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg onder andere les van Paul Citroen, Gerrit Kiljan en Paul Schuitema. Later werd hij zelf leraar aan Nieuwe Kunstschool in Amsterdam, aan de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Beke...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Metz, Lex.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorstelling met olifanten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina