Aanbieding!

Stadsgezicht met gracht (Amsterdam?)

 87,50

Artikelnummer: CO 576.001

Veel schilderijen zijn bekend van Jan van Deventer maar druks (i.c. houtsneden) veel minder. Hier een zeldzaam exemplaar door de kunstenaar in eigen beheer afgedrukt (een proefdruk?).

Door de lijstenmaker I. van der Kar uit Amsterdam ingelijst (en verspreid?).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37.5 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

lijstenmaker I. van der Kar, Amsterdam

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Deventer, Jan van

Jan Frederik van Deventer (voorkeursnaam: Jan Frederik van Deventer) werd op 27 november 1822 in Brussel geboren en overleed op 29 november 1886 in Amsterdam. Hij was de broer van Willem A. van Deventer en de neef van Hendrikus van de Sande Bakhuyzen. Jan Frederik van Deventer werd aanvankelijk - net als zijn broer (Willem) - door zijn oom Hendrik van de Sande Bakhuysen opgeleid. Later volgde hij nog opleidingen aan de Akademie van Beelden Kunsten in Den Haag en aan de Academie voor Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Deventer, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgezicht met gracht (Amsterdam?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina