Aanbieding!

Havengezicht in Indonesië

 124,00

Artikelnummer: k1 353.001

Een fraaie schets van een kusthaventje in het oude Nederlands-Indië. Goed is hierop te zien de vermenging van westerse en oosterse bouwculturen (strakke loodsen en een sierlijke Java-achtig gebouw). Vermoedelijk is hier sprake van een voorontwerp voor een schilderij.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 9 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Klooster, Johannes F.E. ten

J. (Johannes) F (Frederik) E (Engelbert) ten Klooster (afkomstig uit eeen gemengd huwelijk; nakomelingen worden ook wel Indo's  genoemd) werd op Java op 7 augustus 1873 geboren op Koedoes en overleed op 15 februari1940 in Veere. Werd aanvankelijk in Nederland opgeleid tot KNIL-officier. Vanaf 1913, inmiddels wonend in Veere, ontpopt hij zich als een ware kunstenaar. Als leerling van Willem van Konijnenburg deed hij de nodige vakkennis op. Ten Klooster werkte als kunstenaar op vele plaat...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Klooster, Johannes F.E. ten.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Havengezicht in Indonesië'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina