Aanbieding!

Tevreden en vergenoegd aan moeders borst 10 dagen na geboorte

 1.450,00

Artikelnummer: p8 361.001
Onderwerpen: , ,

Een beroemde litho van een minstens zo beroemd Nederlands / Amerikaans  kunstenaar. Nog steeds neemt (de materiële) waardering voor Willem de Kooning toe en op Amerikaanse veilingen worden zelfs voor recht-toe-recht-aan posters al grif $ 10.000 neergeteld.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Kooning, Willem de

Willem (William) de Kooning werd op 24 april 1904 in Rotterdam geboren en stierf in zijn tweede vaderland, de VS, op 19 maart 1997 op Long Island (New York). Willem volgde een (avond)opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en werd verder opgeleid door collega Jaap Gidding. De Kooning was zowel (huis)schilder als beeldhouwer en werkte naast met olieverf ook veel met brons. Uit zijn 'handen' kwamen zowel figuratieve als non-figuratieve producten maar ook vrouwenfi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kooning, Willem de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tevreden en vergenoegd aan moeders borst 10 dagen na geboorte'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina