Aanbieding!
Kunstenaar:Koeman, Jac. J.

Toegang tot boerderij

 37,50

Artikelnummer: k7 1420.001

Deze tekening van Jacobus Jan Koeman maakt duidelijk waarom hij door de uitgever van de beroemde Verkade-albums zo vaak werd uitgenodigd om ‘hoofd‘illustrator van meerdere albums te worden. Zijn tekenkwaliteiten in relatie tot plattelandsonderwerpen en alles wat daar leeft en beweegt was ongetwijfeld een belangrijk argument om hem hiervoor te benaderen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 91 × 132 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Koeman, Jac. J.

Jac. J. Koeman (naamvarianten: Jacobus Jan Koeman, Ko Koeman; monogrammeerde als JACJK of JAC JK) werd op 16 november 1889 in Edam geboren en overleed op 11 november 1978 in Bergen Nh.. Koeman volgde kunstzinnige opleidingen aan de Kunstnijverheidschool Quellinus in Amsterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam; verder was hij als beelden kunstenaar vooral autodidact. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen onde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koeman, Jac. J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Toegang tot boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina