Aanbieding!
Kunstenaar:Brouwer, Fred

Vaas met gele bloemen en blauwe achtergrond

 187,50

Artikelnummer: p36 543.002

Fred Brouwer werd niet voor niets één van de ‘Pulchriërs’. Of hij nu topografische voorstellingen vastlegde of zich uitleefde op stillevens, altijd houdt hij zijn kwaliteitsniveau vast. Deze aquarel – in de stijl van Jeanne Bieruma Oosting, Sientje Mesdag-van Houten en vele andere tijd- en kunstbroedergenoten – onderstreept dit alleen maar. Dit stilleven zal zeker deel uitmaken van toekomstige Caput Ovis ’tentoonstellingen’ over stillevens.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Brouwer, Fred

Fred Brouwer (naamvariant: Frederik Louis Wilhelm Brouwer) werd op 12 mei 1891 in Rotterdam geboren en overleed op 11 februari 1965 in Den Haag. Brouwer volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam; daarnaast was hij leerling bij Nicolaas van der Waay. Fred Brouwer werkte in Rotterdam, Amsterdam, Voorburg, Den Haag en Zonnemaire (op Schouwen-Duiveland). Brouwer schilderde en tekende vooral onderwer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Brouwer, Fred.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vaas met gele bloemen en blauwe achtergrond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina