Aanbieding!

Vaas met rode anjers en witte margrieten

 1.105,00

Artikelnummer: p8 214.003

Sientje Mesdag schilderde veel en graag en dan vooral stillevens. Kennelijk waren de kleuren van bloemen voor haar een uitdaging om deze zo natuurlijk als mogelijk te reproduceren. Vooral is dat met dit werk van haar gelukt. Opvallend is dat haar onrust om te schilderen haar niet de tijd gunde om de bloemstengels artistiek te rangschikken. Nee, de beide bossen werden plompverloren in een vaas ‘gepropt’ en schilderen maar!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Mesdag-van Houten, Sientje

Geboren als Sientje van Houten in Groningen op 23 december 1834 en gestorven in Den Haag op 20 maart 1909. Sientje trouwde met Hendrik Willem Mesdag op 23 april 1856. Sientje had ook een zeer begaafde, kunstzinnige zuster, Anna Margareta van Houten. Sientje was autodidact maar volgde wel lessen bij Johannes Christiaan d'Arnaud Gerkens en Harriet Lindo. Haar man volgend, schilderde zij zowel in Brussel, Den Haag, Scheveningen en Oosterbeek. Naast etsen, schilderde, aquarelleerde en teken...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mesdag-van Houten, Sientje.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vaas met rode anjers en witte margrieten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina