Aanbieding!
Kunstenaar:Adamse, Marinus

Voor Aaltje van moeder

 265,00

Artikelnummer: p29 002.005
Onderwerp:

We schreven dit al eerder: tot de vele vaardigheden van Marinus Adamse behoren zeker ook zijn tekenvaardigheid. Deze in opdracht van ???….. gemaakte tekening voor haar moeder onderstreept  andermaal de bekwaamheid  als kunstenaar van Adamse. We weten echter niet wie deze vrouwspersoon is.

N.B.: midden boven schreef Adamse: VOOR AALTJE VAN MOEDER 20 MAART 1942

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26.3 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Tekening

potlood

Adamse, Marinus

Marinus Adamse Dordrecht (geboren op 17 oktober 1891 en gestorven op 15 augustus 1977). De Dordtse schilder Marinus Adamse begon zijn artistieke leven als arbeider in de glasfabriek van Bouvy in Dordrecht. Toen hij over tekentalent bleek te beschikken stelde een toelage hem in staat om te studeren aan de academie in München. Daarna bracht hij enige tijd door in Rotterdam waar hij in 1917 deelnam aan de eerste tentoonstelling van De Branding. Adamse was lid van Pulchri te Den Haag en Tee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Adamse, Marinus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voor Aaltje van moeder'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina