Aanbieding!

Walburgiskerk Zutphen vanaf Proosdijsteeg

 68,00

Artikelnummer: p15 266.033

Dat Zutphen ook door de kunstenaar Hendrikus-Elias Roodenburg meermalen werd bezocht behoeft geen verbazing want deze oeroude Hanzestad had en heeft alles in zich om voor een kunstenaar aantrekkelijk te zijn. En dan zeker het oudste deel van de stad: de Walburgiskerk en de nabijgelegen Proosdijsteeg. Hier in één beeld knap door Roodenburg gevangen en grafisch vastgelegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 35 cm
Genootschap

Pulchri Studio

Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Roodenburg, Hendrik Elias

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, Hendrik Elias.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Walburgiskerk Zutphen vanaf Proosdijsteeg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina