Aanbieding!
Kunstenaar:Franken, Anton

Grote Kerk en Bomkade

 82,50

Artikelnummer: p6 086.001

Deze goed gelukte ets van de wellicht meest bekende en schilderachtige locatie van de Dordtse havenstad sierde wellicht bijna elke huiskamer in Dordrecht. Ofschoon we niets weten over de kunstenaar, zou het ons weinig verbazen als er achter deze naam een bekende kunstenaar schuilt. Het handschrift onder deze ets doet vermoeden dat het wel eens Marius de Jongere zou kunnen zijn die deze ets maakte. Maar evenzogoed is zou hier sprake kunnen zijn van een lokale kunstenaar die in de stijl van de meer bekende kunstenaars een (commercieel) graantje wilde meepikken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Franken, Anton

De database van de RKD bevat geen enkele informatie over de etser Anton Franken terwijl diverse gemeentelijke archieven (waaronder die van Amsterdam) er melding van maken dat zij etsen bezitten van stedelijke gebouwen die door deze Anton Franken zijn gemaakt. Nadere informatie wordt op prijs gesteld.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franken, Anton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grote Kerk en Bomkade'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina