Aanbieding!
Kunstenaar:Gubbels, Klaas

Waterketel I

 761,00

Artikelnummer: p45 109.001
Onderwerpen: ,

Gubbels was een ‘zoeker’ naar nieuwe kunstvormen. Of het nu olieverven, aquarellen, objecten of beeldhouwwerken betroffen, verrassend was het altijd qua kleur- en materiaalkeuze, vorm, perspectief of presentatie. Experimenteren was een soort van sleutelwoord voor Gubbels. Dit alles tezamen doet denken aan de voortdurende zoektocht van Picasso en andere tijdgenoten naar nieuwe (expressie)vormen van kunst. Het resultaat van zijn zoektochten zijn weer inspiratiebron voor vele kunstenaars na hem.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Gubbels, Klaas

Klaas Gubbels werd op 19 januari 1934 in Rotterdam geboren en woont op dit moment (2010) nog steeds in Arnhem. Tussentijds was hij ook werkzaam in Frankrijk (Parijs en de Ardèche). In de 40-er en 50-er jaren volgde hij opleidingen aan de Technische School in Rotterdam (reclameschilderen) en vervolgens tijdens de avonden aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en tenslotte aan de academie 'Kunstoefening' te Arnhem. Daarnaast volgde hij in Arnhem ook de avondopleiding beeldhouwku...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gubbels, Klaas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Waterketel I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina