Aanbieding!
Kunstenaar:Jacque, Marcel

Huis van Rousseau in en kerk van Barbizon

 149,00

Artikelnummer: p45 145.001
Onderwerpen: , , ,

Een echte originele – zeldzame –  ets van Marcel Jacque uit 1949! Met potlood staat erop vermeld Barbison 1949 à Melle J.A.A. van Linden van den Heuvell en souvenir de ton passage à Barbizon le 19 juillet 1950, Marcel Jacque’. Later – in de 50-er jaren – heeft hij of iemand namens hem deze ets vaker gegeven aan gasten. Sommige van die exemplaren zijn ingekleurd; de vraag is echter of dit door de kunstenaar is gedaan of door degene die de ets als aandenken mocht ontvangen. Zeker is dat de ets oorspronkelijk NIET was ingekleurd. Op de ets zijn te zien het huis van Th. Rousseau en de kerk van Barbizon.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Jacque, Marcel

Marcel Jacque 1906 - 1981 is een bekende Franse kunstschilder, tekenaar en etser. Hij maakte deel uit van de zogenoemde 'buitenlucht' beweging van de School van Barbizon uit het begin van de 19de eeuw. Gespecialiseerd in portretten en landschappen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jacque, Marcel.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huis van Rousseau in en kerk van Barbizon'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina