Aanbieding!

Westlands

 65,00

Artikelnummer: CO 012.203
Onderwerpen: ,

Hier één van de eerste olieverven van de destijds (we spreken dan over 1975) nog zeer jeugdige kunstenaarskleinzoon ‘Herman van der Avoort’. Toen al waren zijn latere kenmerken (eenvoud en kleurenrijkdom) onmiskenbaar aanwezig in zijn werk. Hij schilderde – en trouwens nog steeds – voornamelijk thuis en maakte vooraf geen potloodschetsjes – zoals de meeste van zijn kunstenaarscollegae – maar werkte direct vanuit zijn geheugen. Van der Avoort had – ondanks een goede geheugen – alleen belangstelling voor datgene dat hem opviel of zijn interesse opwekte. Dat was destijds al zo en is nog steeds zijn belangrijkste drijfveer als inmiddels bejaarde kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Westlands'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina