Aanbieding!
Kunstenaar:Regt, Piet de

Winter nabij Rijswijk

 33,50

Uitverkocht

Artikelnummer: p23 768.004

Als deze ets niet zichtbaar was gesigneerd, zou een toewijzing aan Louis Apol weinigen verbaasd hebben. Of anders gezegd: waarom werd Apol bij het grote publiek zo bekend en bleef De Regt onbekend? Een kwestie van marketing? Van pech versus geluk? Gelukkig voor kunstliefhebbers / verzamelaars die zich hierdoor nog betaalbaar fraai werk kunnen veroorloven maar jammer voor de kunstenaar zelf die veel meer waardering verdiende en verdient. Zie ook de andere werken van De Regt in ons bezit (CO 768.00.).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., slecht- / on(leesbaar), toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Regt, Piet de

Piet de Regt (naamvariant: Pieter de Regt; signeerde met P. de Regt) werd op 3 juni 1877 in Rotterdam geboren en overleed op 21 februari 1960 in Loosduinen. Behoudens lessen die hij bij Antoon Markus Sr. volgde, staat hij toch primair als autodidact te boek. Pieter werkte als kunstenaar vooral in Arnhem, De Haag en Rijswijk (Zh.). Als graficus, etser, schilder en tekenaar maakte hij vele dorps- en plasgezichten en (winter)landschappen in Haagse School stijl. De Regt wordt tot de H...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Regt, Piet de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winter nabij Rijswijk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina