Aanbieding!
Kunstenaar:Pletser, George

Bruggetje in buitengebied

 181,50

Artikelnummer: p26 423.001

Deze aquarel van Pletser lijkt qua stijl veel op de aquarellen van Jongkind. Brutaliteit, improvisatie en zelfs de kleurschakeringen lijken op die van de grote Jongkind. Met deze constatering wordt tegelijkertijd vastgesteld dat er meer schilderskwaliteit is dan die van Jongkind. Maar helaas voor Pletser heeft hij tot op heden niet die waardering gekregen die hem als vakman toekomt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 51 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Pletser, George

George (hij gebruikte ook wel de voornaam Jurgen) Pletser werd in Rotterdam geboren op 25 juni 1871 en stierf daar ook op 16 oktober 1942. Pletser volgde een opleiding in Rotterdam aan de Academie voor Beelden Kunsten en kreeg later ook nog les van Jan de Jong en Alexander Henri Robert van Maasdijk. Pletser werkte als aquarellist, schilder en tekenaar zowel in Rotterdam, Wassenaar en Zeeland als in Berlijn en Parijs. Bekend van hem zijn (bloem-)stillevens, figuurvoorstellingen, lands...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pletser, George.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bruggetje in buitengebied'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina