Aanbieding!

Woonwagen in dorpskern

 68,50

Artikelnummer: p23 744.010

Het bijzondere aan Piet Wiegman Jr. is dat hij ondanks zijn marginale kunstscholing het experiment bepaald niet uit de weg ging. Het weerbarstige linoleummateriaal hanteerde hij hier wederom meer dan succesvol gezien het resultaat. Zijn abstraherend denken niet verlogenend, liet hij overbodige stukjes informatie bewust weg tijdens het snijden. Desondanks wist hij tegelijkertijd een treffend beeld neer te zetten van een Roma-woonwagen (feitelijk zijn eigen onderkomen; hij woonde namelijk tijdelijk in de tuin van Sientje Van Noort).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit, r.o.

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wiegman (1930), Piet

Piet Wiegman (naamvariant: Petrus Jacobus Maria Wiegman) werd op 25 juni 1930 in Heemstede geboren en overleed daar ook in 2008. Hij was een zoon van Jan Wiegman. Ofschoon officieel autodidact volgde hij wel enkele jaren olieverfschilderen bij Piet Kloes en volgde hij ook lessen van H.F. Boot. Piet Wiegman schilderde, tekende en etste zowel landschappen, figuurvoorstellingen, mensen, portretten als straatscènes maar waagde zich ook veelvuldig aan moderne - meer abstracte - vormen. Pi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman (1930), Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Woonwagen in dorpskern'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina