Aanbieding!
Kunstenaar:Damave, Poppe

Oosterse koopman

 125,00

Artikelnummer: CO 567.009

Veelvuldig werd er door boekuitgevers op Poppe Damave een beroep gedaan als er (kinder)boeken geïllustreerd moesten worden. Damave deed dit maar al te graag zowel om de vergoeding als zodanig die hij daar voor kreeg maar zeker ook was het voor hem steeds weer een creatieve uitdaging om teksten in enkele beelden samen te vatten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous. Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Damave, Poppe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oosterse koopman'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina