Aanbieding!

Zandweg langs bospad met mallejan

 62,50

Artikelnummer: k5 280.003

In de eerste helft van de 19de eeuw waren illustraties in boeken vaak litho’s. Hier zo’n voorbeeld van een litho die tevens deel uitmaakte van een gedrukt uitgave uit die tijd. Daarnaast werden de bewuste litho’s vaak in een extra grote oplage gedrukt en verkocht aan al diegenen die onvoldoende geld hadden om echte schilderijen te kunnen kopen maar toch iets ‘leuks’ aan de woonkamerwand wilde hebben. Deze litho van Schipperus toont aan dat hij naast ‘vrij’ kunstenaar zeker ook ‘brood’kunstenaar was om daarmee wat extra inkomen te verwerven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Schipperus, Pieter Adriaan

Piet Schipperus (naamvariant: Pieter Adrianus Schipperus) werd op 6 maart 1840 in Rotterdam geboren en overleed op 4 oktober 1929 in Den Haag. Schipperus was autodidact. Hij werkte als kunstenaar aanvankelijk in Rotterdam maar later ook in Den Haag, Haarlem en Zuid-Limburg en als docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Daarnaast was hij leraar van Pieter Been, Willem de Haas Hemken en Abraham van der Wissel. Als aquarellist, etser, schilder en lithograaf zijn van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schipperus, Pieter Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zandweg langs bospad met mallejan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina