Aanbieding!
Kunstenaar:Smith, Hobbe

Zonnebloemen

 275,00

Artikelnummer: k4 291.003

De wat minder bekende kant van Hobbe Smith: het stilleven. In zijn bekende stijl geschilderd (trefzeker, impressionistisch, niet al te zuinig met materiaal). De meer dan 100 stillevens in de collectie van Caput Ovis hebben alle een eigen karakter. Zeker die van Hobbe Smith! Het blijft verbazingwekkend dat zovele kunstenaars evenzovele formules hebben bedacht om stillevens de schilderen; van fantasierijk tot levensecht. In dit pandemonium valt een stilleven van Hobbe Smith zonder meer onder de noemer ‘levensecht’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Smith, Hobbe

Hobbe Smith werd op 7 december 1862 in Witmarsum geboren en overleed op 1 mei  in Amsterdam Hobbe Smith (signering: Hobbe Smith of H. Hobbe Smith) werd opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Tekenacademie in Antwerpen en aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij August Allebé en Charles Verlat. Smith was zowel aquarellist, etser, lithograaf, schilder als tekenaar en produceerde vooral op basis van water- en ol...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smith, Hobbe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zonnebloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina