Aanbieding!

Primitieve bamboe serrestoel

 272,50

Artikelnummer: k2 239.004

Bieruma Oosting ‘een van alle markten thuis kunstenaar’ zo wordt ze wel omschreven. Olieverven, massieve landschappen, subtiele stillevens, brutale aquarellen, ze zei zelden tegen zichzelf ‘nee’ zodra er een idee bij haar opborrelde. Haar periode als kunstenares in Parijs zal zeker hebben bijgedragen aan haar onbevangenheid. Dit subtiel werkje – een diep doorleefde luie stoel die misschien wel aan velen vele duizenden uren mijmeren heeft geboden – is een treffend voorbeeld van haar ongebreidelde fantasie (en vakmanschap). Voor kunstenaars die worden geëerd met de jkvr. Bieruma Oosting prijs zullen dit zeker ervaren als een kroon op hun werk. Het is niet elke kunstenaar gegeven om te worden onderscheiden met een prijs die de naam draagt van een zo begenadigde kunstenares.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Tekening

OI-inkt

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Stroming

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Bee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Primitieve bamboe serrestoel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina