Aanbieding!

Zonnebloemen

 233,00

Artikelnummer: p4 343.001

De losse toets van Josje van den Berg creëert een bijzonder sfeer bij dit stelleven. In het bijzonder de door de bloemen zelf veroorzaakte schaduwen vormen een opmerkelijk facet. Deze zo eenvoudige accentuering geeft de voorstelling een derde dimensie; het is alsof de vaas met bloemen bijna van het doek valt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 58 × 71 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Berg, Jos(je) van den

Jos van den Berg (naamvarianten: Josje van den Berg, Josua Michiel van den Berg, Josna Michiel Berg signeerde met JOS V.D. BERG of Jos.v.d. Berg) werd geboren in Den Helder op 10 augustus 1905 en overleed in Den Haag op 14 november 1978. Van den Berg volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie Libre in Parijs en volgde lessen bij onder andere Charles Blanc, Johannes Gerardus Heijber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Jos(je) van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zonnebloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina