Ga naar de inhoud

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Blommers, Bernardus Johannes

Bernardus Johannes Blommers (naamvariant: Bernard Blommers; signeerde meestal als Blommers) werd op 30 januari 1845 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 15 december 1914.

Bernard volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akadermie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was leerling bij onder andere Christoffel Bisschop (1828-1904), Jozef Israëls en Jacob Maris. Onder zijn eigen latere leerlingen telde hij onder andere Tony Offermans en Gijsbertus Jan Sijthoff.

Hij was naast (panorama)schilder ook actief als aquarellist, tekenaar, graficus en etser van figuur-, vissers-, genre- en arbeidersvoorstellingen, portretten, interieurs, landschappen en strand- en stadsgezichten.

Als kunstenaar werd hij veel gezien in Den Haag (deelde er onder ander een atelier met Anton Mauve, Willem en Matthijs Maris), aan de Rijnoevers, Scheveningen, Zandvoort, Katwijk, Oosterbeek, Noord-Brabant, (Heeze), Parijs en de Verenigde Staten van Amerika.

Blommers wordt tot de Haagse School gerekend.

In 1868 werd hem op de Haagse Tentoonstelling de Gouden Medaille uitgereikt.

Blommers was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van Arti et Amicitiae in Amsterdam en van de Hollandsche Teekenmaatschappij in Den Haag.

Vermeld in Thieme / Becker, Marius, Vollmer, De Gruyter, Scheen, Witt Checklist, Wright, Vervoorn, De Leeuw / Sillevis / Dumas, Sillevis, Van der Wiel, Saur, Leeman / Pennock, Stolwijk, Dekkers / Kloosterboer, Heijbroek / Wouthuysen, Van der Lubbe, Peters / Marijnissen, Jacobs, Thoben / Hendriks, Kraan, Denniger-Schreuder, Van Heteren, Jonkman / De Raad, Kapelle / De Bodt, Verhoogt, Den Hartog / Gerards, Jonkman / Geudeker.