Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Toorop, Jan

14de statie (Het lichaam van Jezus wordt in een nieuw steenen graf gelegd)

 3,00

Ooit lithografeerde Jan Toorop een veertiental staties bij wijze van beeldverhaal over de veroordeling van Jezus door Pilatus tot aan zijn graflegging. Hier de 3de Statie:

Het lichaam van Jezus wordt in een nieuw steenen graf gelegd

De Sint-Bernulphuskerk is een R.K. neogotische hallenkerk te Oosterbeek. De door deze kerk uitgegeven berichtenkaart COL 310.117b meet gevouwen 14,5 x 12,3.

 

afmetingen 13,3 × 9 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

,

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

, ,

6. signering

, , , ,

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over '14de statie (Het lichaam van Jezus wordt in een nieuw steenen graf gelegd)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.