Ga naar de inhoud

Kinderen van Karel I

Privécollectie

Artikelnummer: COL 893.013 Categorieën: , Tags: ,

Weinig is zo bijzonder wanneer een kunstenaar zichzelf????? plagieert! Van het schilderij De drie kinderen van Karel I bestaan twee bijna identieke versies. Eén bevindt zich in Dresden waar het deel uitmaakt van de Rijkscollectie (waar zowel links als rechts van de kinderen zich hondjes bevinden) en één in het Louvre (waar echter het rechter hondje ontbreekt en het linker hondje naar links i.p.v. naar rechts kijkt).

Ofschoon er de facto sprake is van twee schilderen, meenden we beiden te moeten opnemen onder hetzelfde nummer (COL 893.013 en COL 893.013b).

Hier ziet u de Duitse versie (COL 893.013).

afmetingen 14 × 9 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Dyck, Anthony van

Anthony van Dyck (naamvarianten: Anthonie van Dijck, Anton van Dijck, Antoon van Dijk, Sir Anthony van Dyck, Anthony Van Dyck en soms zelfs in de litteratuur geschreven als Van Deick, Vandike of Vandik, A. van Dyk) werd op 22 maart 1599 in Antwerpen geboren en overleed op 9 december 1641 in Blackfiars bij Londen. Van Dijck volgde lessen bij Hendrick van Balen en Peter Paul Rubens. Later werd hij zelf de leraar van Maximilien l'Abbé, David Beck, Jan van Belkamp, Peter Bom, Bartholeus Camere...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dyck, Anthony van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen van Karel I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.