Ga naar de inhoud

Adam I Eva

Privécollectie

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Josip Generalić – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door de Verkerke Reproducties, Bennekom (zie ook de tweede foto, nr. cd 5014). Een terecht initiatief, want dit fraaie, naïeve schilderij boeit de nieuwsgierige mens nog steeds ongekend. Waar het origineel zich bevindt is ons niet bekend.

afmetingen 15 × 10,5 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Generalić, Josip

Josip Generalić werd in op 19 februari 1935 in  Hlebine (Joegoslavië / provincie Koprivnicko-krizevacke) geboren en overleed op 22 december 2004 in Koprivnica en werd begraven in zijn geboortedorp. Hij was de kleinzoon resp. zoon van Ivan en Goran Generilić. Aanvankelijk wilde hij leraar worden en volgde daarom een lerarenopleiding en werkt in Zagreb in het basisonderwijs. Josip wordt tot de naíeve schilders gerekend enj verwierf vooral hierdoor bekendheid. Daarnaast was hij politiek actief b...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Generalić, Josip.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Adam I Eva'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.