Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Toorop, Jan

Christuskop

 4,00

Artikelnummer: COL 310.056 / COL 310.056b Categorieën: , Tags: , ,

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. En soms worden hun werken achteraf (zelfs seriematig) gedrukt en uitgegeven door meerdere uitgevers. Een terecht initiatief, want het werk van Toorop boeide en boeit nog steeds vele. En of het nu komt door zijn manier van tekenen, lithograferen of etsen dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of personen, eenieder zal dat anders beleven.

Tevens wordt de keerzijde (indien van toepassing) opgenomen (zie dan tweede foto) ter nadere informatie over de herkomst (uitgever) en / of het gebruik (aantekeningen / gelopen) van de ansichtkaart.

Tijdens het herdrukken (bijdrukken?) van deze ansichtkaart is de keerzijde van de kaart 1800 gedraaid. Wij gaven deze uitvoerig dan ook een eigen COL-nummer.

afmetingen 9 × 14 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

,

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

, ,

6. signering

, , ,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Christuskop'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.