Kunstenaar:Balet, Jan

De stad ontvlucht

Privécollectie (niet te koop)

Artikelnummer: COL 1507.001 Categorieën: , , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Jan Balet weliswaar na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door een onbekende uitgeverij (zie ook de tweede foto, nr. 17). Een terecht initiatief, want zijn symbolische werk boeit de kunstliefhebber nog steeds. Waar het origineel zich bevindt is ons niet bekend.

afmetingen 14.8 × 10.6 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

,

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Balet, Jan

Jan Balet werd op 20 juli 1913 in Bremen geboren en overleed op 31 januari 2009 in Fribourg (kanton). Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Kunstgewerbeschule in Berlijn en aan de Akademie der Bildende Künste in München. Hij was leerling bij Olaf Gulbransson. Hij was actief als (olieverf)schilder, graficus, reclametekenaar en auteur. Als kunstenaar was hij werkzaam in de V.S., Frankrijk, Zwitserland en München. Het waren vooral figuur- en dierenvoorstellingen waar het zijn ku...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Balet, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De stad ontvlucht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.