De waterval

 1,50

Artikelnummer: COL 1109.002b / COL 1109.002 Categorieën: , , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Jacob van Ruisdaal lang na zijn dood – nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Verkerke Reproducties NV, Ede (zie ook de tweede foto, nr. cd 313). Een terecht initiatief, want deze schildering boeit zelfs als ansichtkaart. Het werk zelf is eigendom van het Rijksmuseum, Amsterdam.

afmetingen 14.6 × 10.4 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Ruisdael, Jacob van

Jacob van Ruisdael (naamvarianten: Jacob Isaakckz. van Ruisdael, Jacob van Ruysdael; monogrammeerde als JVR of JRV) werd in juni 1628 of 1629 geboren en overleed op vermoedelijk 14 maart 1682 in Amsterdam. Hij ging mogelijk in de leer bij zijn vader Isaack van Ruisdael en wellicht ook bij zijn oom Salomon van Ruisdael. Meindert Hobbema werd later één van zijn leerlingen. Ruisdael was een navolger van Allaert van Everdingen, Jan Porcellis Simon de Vlieger en Cornellis Hendriksz. Vroom. Daarna...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ruisdael, Jacob van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De waterval'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.