Der Sängerkrieg

Privécollectie (niet te koop)

  1. Op de Wartburg vonden belangrijke historische gebeurtenissen plaats als de gekende “Sängerkrieg”, een minnezangersconcours waaraan beroemdheden als Walther van der Vogelweide en Wolfram von Eschenbach deelnamen, maar ook fantasiefiguur Heinrich von Afterdingen. In de 19e eeuw baseerde componist Richard Wagner zijn opera “Tannhäuser” op dit gegeven. Er bevinden zich in de Wartburg een aantal mooie historische schilderingen over dit onderwerp (zie ook afbeelding wandtapijt ).
  2. Moritz von Schwind versteckte Franz Liszt in seinem Fresko “Der Sängerkrieg auf der Wartburg”. Er ist der Minnesänger im grünen Gewand.
afmetingen 14.1 × 9.2 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Schwindt, Moritz Ludwig von

Moritz Ludwig von Schwindt werd op 21 januari 1804 in Wenen geboren en overleed op 8 februari 1871 in München. Schwindt volgde een kunstzinnige opleiding aan de Weense Akademie der Bildende Künste bij Ferdinand Schnorr von Carolsveld en later ook nog onder Cornelius in München. Zelf gaf hij les aan Gyala Basch, Alberet Baur (I), Moritz von Beckenrath, Arthur Heinrich Wilhelm Fitger en Joseph Manes. Als graficus, illustrator, kunstnijveraar schilder en tekenaar was hij voornamelijk actie...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schwindt, Moritz Ludwig von.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Der Sängerkrieg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.