Ga naar de inhoud

Der Sängerkrieg

Privécollectie

  1. Op de Wartburg vonden belangrijke historische gebeurtenissen plaats als de gekende “Sängerkrieg”, een minnezangersconcours waaraan beroemdheden als Walther van der Vogelweide en Wolfram von Eschenbach deelnamen, maar ook fantasiefiguur Heinrich von Afterdingen. In de 19e eeuw baseerde componist Richard Wagner zijn opera “Tannhäuser” op dit gegeven. Er bevinden zich in de Wartburg een aantal mooie historische schilderingen over dit onderwerp (zie ook afbeelding wandtapijt ).
  2. Moritz von Schwind versteckte Franz Liszt in seinem Fresko “Der Sängerkrieg auf der Wartburg”. Er ist der Minnesänger im grünen Gewand.
afmetingen 14,1 × 9,2 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Schwind, Moritz von

Moritz von Schwind (naamvariant: Moritz Ludwig von Schwind) werd op 21 januari 1804 in Wenen geboren en overleed op 8 februari 1871 in München. Volgde een kunstzinnige training bij Peter van Cornelius in Düsseldorf. Werkte als graficus, illustrator, schilder en tekenaar veel in Frankfurt am Main, München en Wenen. Daarnaast was hij ook een erkend kunstnijveraar. Zijn favoriete onderwerpen als kunstenaar waren: genre- en historische voorstellingen en portretten. Vermeld in Thieme /...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schwind, Moritz von.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Der Sängerkrieg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.