Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Balmer, Wilhelm

Drie broers

Privécollectie

Artikelnummer: COL 1269.001 Categorie: Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van de hand van Wilhelm Balmer weliswaar lange tijd na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Verlag Öffentliche Kunstsammlung Basel, Basel / Vertrieb F.A. Ackermanns Kunstverlag, München (zie ook de tweede foto, nr. R. 67 / 1). Een terecht initiatief, want dit fraaie schilderij van deze drie broertjes boeit de nieuwsgierige, hedendaagse mens nog steeds ongekend. Het origineel bevindt zich in de Öffentliche Kunstversammlung Basel, Basel.

afmetingen 10,5 × 14,8 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

,

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Balmer, Wilhelm

Wilhelm Balmer (naamvarianten: Wilhelm-Balmer-Seiler) werd op 18 juni 1865 i Basel geboren en overleed op 1 maart 1922 in Bollingen. Hij kreeg tekenles van Fritz Schider en vervolgde zijn opleiding bij Ludwig von Löfftz aan de Kunstakademie München. Hij was naast tekenaar ook graficus en etser. Van hem zijn naast portretten en interieurvoorstellingen ook zijn muurschilderingen samen met Alberet Weltis (in de Bondsdag in Bern) bekend geworden. Als kunstenaar was hij onder andere actie...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Balmer, Wilhelm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Drie broers'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.