Ga naar de inhoud

Eerste kerkgang

Privécollectie

Artikelnummer: COL 902.002 Categorieën: , Tags: ,

Deze houtgravure werd gesneden door A. Tilly (zie r.o. op de print) voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Thérèse Schwartze.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

afmetingen 16,1 × 23,9 cm
1. prentsoort

2. status

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

, ,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Schwartze, Thérèse

Thérèse Schwartze (naamvarianten: Thérèse van Duyl-Schwartze, Thérèse van Duyl) werd op 20 december 1851 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 23 december 1918. Thérèse volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beelden Kunsten in Amsterdam bij onder andere Derkinderen. Zij was ook leerling bij Jean-Jacques Henner, Franz von Lenbach en Johann Georg Schwartze. Als schilderes, pastellliste en etsster zijn van haar vooral portretten, figuur-, dier- en genrevoorstellingen, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schwartze, Thérèse.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Eerste kerkgang'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.