Ga naar de inhoud

Emerentia van Beresteijn

Privécollectie

Artikelnummer: COL 978.004 Categorie: Tags: ,

Deze houtgravure werd gesneden door Smeeton-Tilly voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout danwel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Frans Hals.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

afmetingen 17 × 23 cm
1. prentsoort

2. status

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

,

9. specificatie / serie (nummer)

Hals, Frans de Oudere

Frans Hals (naamvariant: Frans Franchoisz Hals; monogrammeerde als FH aaneen of ineen) werd in 1582 of 1583 in Antwerpen geboren en overleed op 26 augustus 1666 in Haarlem. Hij was een zoon van Frans Franchois Hals uit Mechelen (ca. 1542 - 1610). Frans Hals kreeg destijds les van de beroemde Karel van Mander. Onder zijn eigen leerlingen telde hij onder andere Cornelis de Bie, Adriaen Brouwer, Dirck van Delen, Dirck Hals, Frans Hals (II), Harmen Hals, Jan Hals, Nicolaes Hals, Reinier Hals, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hals, Frans de Oudere.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Emerentia van Beresteijn'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.