Ga naar de inhoud

Graaf van Provence, Koning Lodewijk XVIII

Privécollectie

Lodewijk XVIII (Louis Stanislas Xavier, meer bekend als de Verlangdewas koning van Frankrijk van 1814 tot 1824, met uitzondering van een korte onderbreking tijdens de Honderd Dagen in 1815. Vanaf 1791 bracht hij 23 jaar in ballingschap door: tijdens de Franse Revolutie en het Eerste Franse Keizerrijk (1804–1814) en tijdens de Honderd Dagen.

Tot zijn troonsbestijging van Frankrijk bekleedde hij de titel van graaf van de Provence als broer van koning Lodewijk XVI . Op 21 september 1792 schafte de Nationale Conventie de monarchie af en zette Lodewijk XVI af, die later door guillotine werd geëxecuteerd. Toen zijn jonge neef Lodewijk XVII in juni 1795 in de gevangenis stierf, riep de graaf van de Provence zichzelf uit tot (titulair) koning onder de naam Lodewijk XVIII.

 

Beschrijving kaart COL 2959.002

 

SCHOONZIJDE

b. + m. + o.            : beeld

o.l. + o.r.                : kaartnummer

o.m.                         : gegevens beeld + locatie werk

WEERZIJDE

b.m.                         : Carte postale

m. + o. l.                 : geen verdere indeling

afmetingen 8,9 × 14 cm
0. ontwerp / vorm / datering

, ,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

,

Duplessis, Joseph Siffrède

Joseph Siffrède Duplessis (naamvarianten: Joseph Siffred Duplessis, Louis Joseph Siffrede Duplessis, Joseph Siffrède du Plessis) werd op 23 september 1725 in Carpentras (Vaucluses) geboren en overleed op 1 april 1802 in Versailles. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Académie Royale de Peinture et de Sculpture en aan de Académie de Saint-Luc beide in Parijs. Hij was leerling van onder andere Pierre Subleyras. Als kunstenaar was hij actief in Villeneuve-les-Avignon, Carpentras, Pa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Duplessis, Joseph Siffrède.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Graaf van Provence, Koning Lodewijk XVIII'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.