Ga naar de inhoud

Grimoald

Privécollectie

Deze kaart maakt deel uit van een serie van 100 Carte Postales die begin 20ste eeuw in België werd uitgegeven. De auteur / uitgever gebruikte als uitgangspunt bij het samenstellen van de serie personen die bestuurlijk, maatschappelijk, wetenschappelijk, religieus of anderszins grote – vaak blijvende – invloed op de samenleving hebben uitgeoefend.

  • Het is ons tot op heden echter niet gelukt om een helder beeld te krijgen van het ontstaan en produceren van de 100 in ons bezit zijnde Carte Postales met als hoofdtitel: L’histoire de la Belgique et des Pays-Bas en cartes illustrées. Er is bij ons wel een vaag gevoel dat er een belangrijke sleutel ligt bij de (voormalige) firma Van Melle uit Gent. Maar zelfs elementaire vragen als wie is de auteur of welke kunstenaar vervaardigde het portret hangen wat ons betreft nog steeds in de lucht. Wel worden alle korte historische teksten afgesloten met C. V..
  • Primair zijn voor ons de kaarten van belang vanwege de grafische illustraties (maar inmiddels ook vanwege de teksten als zodanig) omdat we als verzameldefinitie hanteren “kleingrafiek” maar dan ruim gehanteerd maar wel beperkt tot kleinformaat (postkaart +).
  • In ieder geval beschouwen we de druksels + teksten als een interessante aanvulling op de in de loop der tijd alsmaar uitdijende  portrettenlijn in de collectie.
  • Alle postkaarten in deze serie hebben als collectie-nummer COL 951.900 gekregen met een volgnummer overeenkomend met het unieke eigen kaartnummer (dus COL 951.900.xx).
afmetingen 14,1 × 9 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

onbekend / monogram / acroniem

Werk van onbekende kunstenaar. Uiteraard wordt nadere informatie zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend / monogram / acroniem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Grimoald'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.