Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Amstel, I. van?

Hendrik Uittien ex libris

Privécollectie

Artikelnummer: COL 681.001 Categorieën: , Tags: ,

Hendrik Uittien was een gerenommeerd bioloog en geleerde (en verzetsman) die zich specifiek bezig hield met de plantensystematiek en in het bijzonder die van Nederland en Suriname. Maar ook schonk hij veel aandacht aan de diverse aan planten verbonden folklore, volksnamen en keukenrecepten. Na zijn dood werd zijn archief door de erfgenamen aan de Utrechtse Universiteit geschonken. Vermoedelijk werd deze ex libris al in 1941 gedrukt.

afmetingen 6,6 × 9,2 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Amstel, I. van?

In de dertiger jaren van de 20ste eeuw lag mogelijk ene van Amstel aan de basis van Amstel Graphics waarvan bekend is dat zij ook ex libris produceerden. Het was mogelijk ene van Amstel die hiervoor het initiatief nam. Maar zekerheid hierover bestaat niet bij ons. Het Deventer museum schrijft een in haar bezit zijnde ex libris (van H. Uittien) toe aan ene I. van Amstel. Verdere informatie hierover wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Amstel, I. van?.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hendrik Uittien ex libris'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.