Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Bulder, Nico

Hendrik Veenhof ex libris

Privécollectie

Artikelnummer: COL 683.001 Categorieën: , Tags: ,

De gemeente Hoogezand is historisch bezien slecht bedeeld met kunstenaars. Eén van de weinigen die de ’tand-des-tijds’ hebben overleefd is Nico Bulder. Onder andere Hendrik Veenhof koesterde veel belangstelling voor het leven en werk van deze kunstenaar. Hij hield tijdens de opening in 1993 van een expositie (in huize Lemferdinge) over het leven en werk van Nico Bulder een lezing .
Het wekt dan ook weinig verbazing dat Veenhof zijn eigen boeken kenmerkte met een door Nico Bulder ontworpen ex libris.

afmetingen 7,7 × 12 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Bulder, Nico

Nico Bulder (naamvariant: Nicolaas Johannes Bernardus Bulder; monogrammeerde als 'B') werd op 29 oktober 1898 in Hoogezand geboren en overleed op 30 januari 1964 in Groningen. Hij was de vader van Hans en Nico Bulder en de broer van de architect H.B. Bulder. Nico was eigenlijk autodidact die 'bijleerde' aan de Kunstnijverheidsschool en de Academie Minerva beide in Groningen. Later werd hij aangesteld als leraar aan de Academie Minerva (en aan het Lyceum in Hoogezand) waar hij onder zijn le...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bulder, Nico.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hendrik Veenhof ex libris'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.