Ga naar de inhoud

Hertog van Chartres (Louis-Philippe) à Reichenau

Privécollectie

Louis Philippe was koning van de Fransen van 1830 tot 1848 en de voorlaatste monarch van Frankrijk. Als Louis Philippe – hertog van Chartres – onderscheidde hij zich door het bevel te voeren over troepen tijdens de Revolutionaire Oorlogen. Hij werd op negentienjarige leeftijd gepromoveerd tot luitenant-generaal, maar hij brak met de Republiek vanwege het besluit om koning Lodewijk XVI te executeren. Hij vluchtte in 1793 naar Zwitserland nadat hij in verband was gebracht met een complot om de Franse monarchie te herstellen. Zijn vader Louis Philippe II, hertog van Orléans (Philippe Égalité) werd verdacht en werd geëxecuteerd tijdens het schrikbewind.

 

Een kleurenfoto van het werk is bijgevoegd.

 

Beschrijving kaart COL 2182.004

 

SCHOONZIJDE

b. + m. + o.            : beeld

o.l.  + o.r.               : kaartnummer

o.m.                         : gegevens beeld + locatie werk

WEERZIJDE

b.m.                         : Carte postale

l.m.                           : gegevens uitgever

m. o.                         : niet ingedeeld

afmetingen 9 × 14 cm
0. ontwerp / vorm / datering

, ,

1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

,

Winterhalter, Franz Xaver

Franz Xaver Winterhalter werd op 20 april 1802 in Menzenschwand geboren en overleed op 8 juli 1873 in Frankfurt am Rein. Hij was leerling bij Karl Ludwig Schülker. Eén van zijn eigen leerlingen was Alexandra Berckholtz,. Hij was actief als schilder maar ook als lithograaf, tekenaar en graficus en stond in zijn tijd vooral bekend om zijn portretten en landschappen./ Vermeld in Boetticher, Thieme / Becker, Busse, Witt Checklist, Bénézit, Saur.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Winterhalter, Franz Xaver.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hertog van Chartres (Louis-Philippe) à Reichenau'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.