Ga naar de inhoud
Kunstenaar:Vos, Peter

Het gezag grijpt in

Privécollectie

Peter Vos was als kunstenaar een duizendpoot. Weinig was hem te veel als kunstenaar want zijn enige echte ambitie was tekenen, veel tekenen, altijd tekenen. Als groots en bevlogen tekenaar liet hij in vrijwel elke uithoek van de (boek)illustratiewereld zijn sporen na. En niet alleen illustreerde hij honderden boek(omslagen) en periodieken (Propria Cures, Vrij Nederland e.v.a.). Ook gaf hij zelf (bibliofiele) boeken uit. Veel prijzen en onderscheidingen vielen hem in de loop van zijn kunstenaarsleven dan ook terecht ten deel en werd er werk van hem in nationale collecties opgenomen (Rijksmuseum Amsterdam, Centraal Museum Utrecht). Veel van zijn tekeningen werden ook in ansichtkaartformaat (her)uitgebracht. Hier één van de vele voorbeelden van zo’n ansichtkaartuitgave.

afmetingen 15 × 10 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

, , , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht. Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso. Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tek...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het gezag grijpt in'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.